Пореден медал за състезател от ЦПКДК!

На 10-12 Ноември 2017 в град Нови Сад, Сърбия, се проведе Балканско първенство по Олимпийско Карате. Участие взеха 428 състезатели от 7 държави: България, Сърбия, Босна и Херцеговина, Хърватия, Словения, Черна Гора  и Македония. Конкуренцията беше сериозна, а нивото на състезателите – високо.

Валентин се състезаваше в категория -63 килограма, възрастова група: Родени 2001-2002. В първата среща Вальо игра срещу много опитен състезател от Сърбия, като срещата беше изключително равностойна. В последните секунди сърбина успя да отбележи точка с ръка и спечели с минималното 1-0. В последствие състезателя от Сърбия спечели златото и стана шампион в категорията.

Загубата в първата среща допълнително амбицира Валентин, който спечели втората си срещата с 3-0 като категорично надигра съперника си. Победата осигури на нашия състезател възможността да играе във „малкия финал“ и да се бори за бронза. Валентин излезе пределно мобилизиран и категорично спечели срещата за медала срещу състезател от Босна и Херцеговина – отново с 3 на 0 точки.

Това беше първо международно състезание за Валентин, който до момента имаше във витрината си само медали от Български турнири. Малшанса и липсата на опит в големи състезания от международен мащаб го лишиха от медал от по-благороден метал, но въпреки това представянето му е отлично.

Осу!