Централен Полицейски Карате и Джу Джицу Клуб
София Варна Бургас Кнежа

За Клуба

Членове

Клубът е отворен за всички, не е само за професионалисти от системата на МВР. Тренировките се разделят на групи и са подходящи за хора на всяка възраст.

История

Централен Полицейски Карате и Джу Джицу клуб е създаден през 1991 година година  от полицейски инструктори. От самото си създаване клубът печели  всички шампионски  титли в състезанията по карате. Тренировъчният процес започва на стадион Раковски в град София в направления Шотокан карате и Айки Джу Джицу . В тези години клубът е и  съорганизатор на състезанията по Карате и Джу Джицу от веригата „Млади приятелли на полицията”, а състезателите му са гръбнака на националния отбор по карате на страната. Пререгистриран е през 1999 година и  разширява дейността си в разллични градове и достига над 500 обучаеми от различни възрасти.

Дейност

В момента Централен Полицейски Карате и Джу Джицу клуб провежда обучение по Карате, Джу Джицу, самозащита за граждани и Полицейска лича защита  в София, Варна, Бургас, Каварна, Кнежа и Бяла слатина. Освен редовните тренировки по бойни изкуства, членовете на организацията имат възможност да посещават организираните от клуба семинари с международно признати майстори, летни и зимни тренировъчни семинари, фестивали по бойни изкуства, национални и международни състезания,  както и множество колективни събития.

В Централният Полицейски Карате и Джу Джицу клуб се отделя особено внимание на високото спортно майсторство. Трениращите решили да постигнат високи спортни резултати получават възможност да посещават допълнителни тренировки, отделно от редовните занятия на клуба, както и да  участват в редица национални и международни състезания. За лектори са канени международно признати треньори в различните спортни направления. Ежегодно клубът организира няколко национални и международни състезания и фестивали в градовете София, Бургас, Каварна, Кнежа, Бяла Слатина и Варна в  които вземат участие над 3000 деца, младежи и девойки.

Членство

Клубът членува в лицензираните от Министерството на Младежта и Спорта организации, като  Българска национална федерация Карате до, Българска Джу Джицу федерация и Спортна Асоциация на МВР, а чрез тях и в  Ju Jitsu International Federation и World Karate Federation, които са част от медународното олимпийско движение.

Постижения

ЦПКДК е многократен шампион на България по Карате, Джу Джицу и Полицейска лична защита и има множество индивидуални отличия от световни, европейски и балкански първенства и купи. Главният инструктор на клуба Тони Петров е признат международен майстор с проведени над 100 семинара на международни и национални спортни организации.

Зали

Зала Раковски

Намира се на ул. Балша 18, Стадион Раковски, Спортен център, 2 етаж, зала по Бойни спортове. Първата и основна зала на Централният Полицейски клуб, повече за инструкторите и графика на тренировките четете тук.

Зала Дианабад

Намира се на ул. „св. Пимен Зогравски“, Национален Спортен Център (срещу блок 59), етаж 1, Зала Айкидо. Отваря врати през септември 2009 година и в момента е най-голямата зала на клуба. Повече за инструкторите и графика на тренировките четете тук.

Зала Стадион Герена

Залата се намира на втория етаж в залата за гимнастика на спортен комплекс Герена. Повече за инструкторите и графика на тренировките четете тук.