школа Дианабад

Възобновяване на тренировките на Дианабад

Възобновяване на тренировките на Дианабад

След приключването на летният сезон, в който морските вълни и летните емоции избутват тренировките на заден план, е време да се завърнем отново в залата. Тренировките в комплекс „Диана“ се възобновяват в познатият график от 4 Септември – Понеделник. Графикът е както следва:

– Понеделник от 19.30 до 21.30 : Акцент върху Ката и Кихон;
– Сряда от 19.30 до 21.00 : Акцент върху Кумите – спорт и самозащита;
– Неделя от 18.00 до 19.30 : Обща тренировка за трениращите от всички зали на клуба. Присъствието на няколко инструктори дава възможност за всеки да практикува това, което му е интересно.

Във връзка със започването на новия тренировъчен цикъл, в Доджо Дианабад набираме нови членове както да детските ни групи, така и за основните групи и за групите с фокус върху спортното направление.

Тренировки за Родители и Деца

В ЦПКДК – Дианабад ви предлагаме изключително удобната възможност за едновременни тренировки на родители и деца. Занятията се провеждат в една и съща зала по едно и също време. Децата тренират в отделна детска група с отделен инструктор и по програма, съобразена с детската физика и психика. Родителите тренират с общата група и са близо до децата си по време на тренировката. Ето и някои от предимствата на този тип тренировки:

– Спестявате си неудобството в период от час и половина да пътувате два пъти от дома си до залата за да оставите и после да вземете децата си;

– Спестявате си неудобството да стоите на пейките в залата и да чакате детето си да приключи тренировка;

– Детето ви спортува – изгражда двигателна култура, развива хармонично тялото си, учи се на ред и дисциплина, придобива умения за самозащита, при желание – получава възможността да участва в състезания и да премери силите си с други деца;

– Вие спортувате – дори и да не гоните високо спортно майсторство – можете да поддържате добра спортна форма без да губите от времето, в което сте със семейството си, за да ходите на фитнес например. Ако пък сте спортна натура – имате възможност да тренирате усилено и да се развивате в йерархията на Карате или Джу Джицу и да придобиете реални умения за самозащита, а защо не и да се състезавате?

– Изграждате по-силна връзка с децата си – когато заедно с децата си следвате пътя на бойните изкуства вие имате общи цели, преминавате заедно през еднакви трудности, давате им личен пример. Това е един чудесен начин за изграждане на силен отборен дух в семейството.

– Интересните и разнообразни тренировки, които същевременно са съчетани със сериозно физическо натоварване, ви позволяват да тренирате без да изпитвате скука, както е при еднообразните спортове като бягане и фитнес.

– Получавате възможност да посещавате спортни лагери и семинари, организирани от клуба.

Практикуването на Бойни изкуства има още много плюсове, които обаче ще ви оставим да откриете сами :)